Meny

Søk

Meny

Arbeidsgruppen fremmet forslag om Fagbrev Truck- og liftmekaniker

For en del år siden satte NOORSI som kjent ned en arbeidsgruppe som skulle arbeide for et nytt fag innen videregående skole, nemlig Truck- og liftmekaniker. Arbeidet med dette linjefaget hadde sitt utspring i en donasjon fra Magne Forland i Hybeko/PLF til NOORSI for en del år siden, for å få til et eget fagbrev for disse maskinene i VGS. Bakgrunnen var at det var et meget stort behov for denne fagkompetansen da spesielt lift var et raskt voksende marked i Norge.

NOORSI tok videre kontakt med Maskingrossisternes Forening (MGF) og fikk der et meget konstruktivt samarbeid med et felles arbeidsutvalg. Nå ble altså både NOORSI, MGF og PLF med i dette arbeidet mot felles mål.

For å gjøre en lang historie kort så ble forslaget om et nytt linjefag fremmet fra arbeidsgruppen til Utdanningsdirektoratet den 22. april 2016:  Søknad om opprettelse av fagbrev for truck- og liftmekanikere, utarbeidet av Maskingrossisternes Forening, Norsk Organisasjon for Sikkerhetskompetanse og Personløfterforeningen.

Onsdag forrige uke møttes Faglig råd for teknikk og industriell produksjon i Bergen. De skulle blant annet behandle søknaden fra arbeidsgruppen om opprettelse av fagbrev for truck- og liftmekanikere.

For å få et så godt beslutningsgrunnlag som mulig, ønsket rådet at gruppen presenterte forslaget for dem under møtet og to representanter møtte i Bergen.

Representantene fra arbeidsgruppen fikk vel en time med begrunnelse for hvorfor bransjen ønsker en fagopplæring av truck- og liftmekanikere, og besvaring av spørsmål fra rådets medlemmer.

Faglig råd vil nå eventuelt gi sin anbefaling til Udir om opprettelse av faget.

         

Noorsi
Kilengaten 15b
3117 Tønsberg
Tlf: 33 30 99 40
FAX: 33 30 99 47

 

Meny

Nyhetsbrev